Ponta: Investiţiile străine directe vor fi mai mici sau egale cu anul trecut. Situaţia nu e roză

Volumul investiţiilor străine directe se va cifra anul acesta la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat anul trecut, de 1,9 miliarde euro, proiecţiile pentru anul viitor fiind însă mai optimiste având în vedere investiţiile preconizate în sectorul energetic, a declarat premierul Victor Ponta.

198 afișări
Imaginea articolului Ponta: Investiţiile străine directe vor fi mai mici sau egale cu anul trecut. Situaţia nu e roză

Ponta: Investiţiile străine directe vor fi mai mici sau egale cu anul trecut. Situaţia nu e roză (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

"Situaţia e rea, nu e roză, e foarte rea. Nivelul pentru acest an va fi mai mic sau undeva egal cu 2011, ceea ce e foarte puţin", a spus Ponta la Antena 3.

El a amintit că reprezentanţii mediului de afaceri solicită stabilitate politică şi legislativă şi a precizat că este mai optimist pentru anul viitor, în condiţiile în care OMV şi Exxon vor investi sigur un miliard euro în sectorul energetic, la care se vor adăuga investiţii din partea companiilor Samsung, Pirelli, Ford.

Anul trecut, investiţiile străine directe în România au scăzut cu 13,6% faţă de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungând astfel la minimul ultimilor nouă ani.

În vara acestui an, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, declara că investiţiile vor rămâne în continuare marea problemă a creşterii economice, în condiţiile scăderii apetitului străinilor, a unei burse limitate şi a unei structuri economice în care stimularea consumului duce doar la majorarea importurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici