Ponta: Marţi, după şedinţa de Guvern, o să stabilim în legătură cu conducerea ANAF

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a avut o discuţie cu ministrul de Finanţe legat de ANAF, o decizie urmând să fie luată marţi, el menţionând totodată că se face o restructurare a instituţiei, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia ar vrea să fie un magistrat.

814 afișări
Imaginea articolului Ponta: Marţi, după şedinţa de Guvern, o să stabilim în legătură cu conducerea ANAF

Ponta: Marţi, după şedinţa de Guvern, o să stabilim în legătură cu conducerea ANAF (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus, la finalul întâlnirii liderilor USL, că subiectul legat de ANAF nu a avut legătură cu această reuniune, dar a menţionat că a avut în această privinţă o discuţie cu Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice. El a precizat că se face o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia doreşte să se afle un magistrat.

"Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei direcţii antifraudă, în mod sincer doresc să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat", a declarat Ponta.

Premierul a menţionat că noua direcţie antifraudă va fi formată dintr-un număr restrâns de persoane şi va avea competenţă doar pe cazuri şi pe situaţii de crimă organizată privind evaziunea fiscală. El a menţionat că în cadrul direcţiei vor activa procurori, iar DIICOT va trebui să supravegheze direct funcţionarea direcţiei.

"În ceea ce priveşte noua conducere a ANAF, mâine (marţi - n.r.), după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact", a precizat Ponta.

Întrebat în legătură cu Gelu Ştefan Diaconu, al cărui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de şef ANAF, Ponta a menţionat că este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie. El a precizat că a discutat cu Daniel Chiţoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marţi.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă PNL îl susţine pe Diaconu pentru şefia ANAF, el răspunzând afirmativ.

Surse guvernamentale au declarat anterior că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută, luni, cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, susţin că postul ar urma să fie preluat de Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici