Ponta: Nu sunt şanse mari să avem fonduri UE de 3,5 miliarde euro. Estimarea lui Boc e hiperoptimistă

Guvernul nu are şanse foarte mari să atragă în acest an 3,5 miliarde euro din fonduri europene, conform angajamentului asumat de fostul Executiv Boc, deoarece această estimare a fost una hiperoptimistă, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

282 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu sunt şanse mari să avem fonduri UE de 3,5 miliarde euro. Estimarea lui Boc e hiperoptimistă

Ponta: Nu sunt şanse mari să avem fonduri UE de 3,5 miliarde euro. Estimarea lui Boc e hiperoptimistă (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"M-am implicat direct şi am cerut miniştrilor să răspundă pozitiv la ceea ce înseamnă măsurile de eficientizare a absorbţiei fondurilor europene. Aici însă s-ar putea să avem o problemă în 2012, pentru că Guvernul Boc a venit în Parlament cu o estimare hiperoptimistă, că vom absorbi 3,5 miliarde euro anul acesta din fonduri europene. Nu pot să spun că sunt şanse foarte mari să ne ţinem de această previziune", a spus Ponta, la Realitatea TV.Ponta: Estimarea lui Boc pe fonduri UE, hiperoptimistă

El a arătat în acelaşi timp că sunt şanse ca România să evite suspendarea programului POSDRU, în urma discuţiilor avute cu oficialii Comisiei Europene.

Fostul Guvern Boc şi-a propus pentru acest an absorbţia a 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro din fonduri europene structurale şi de coeziune şi 2,5 miliarde de euro din fonduri destinate sectorului agricol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici