Ponta: Sper ca în iunie Hidroelectrica să iasă din insolvenţă şi în toamnă să listăm 10%

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că speră ca Hidroelectrica să iasă din procedura de insolvenţă în luna iunie a acestui an, iar în toamnă ar urma listarea pe bursă a 10% din această companie de stat.

744 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper ca în iunie Hidroelectrica să iasă din insolvenţă şi în toamnă să listăm 10%

Ponta: Sper ca în iunie Hidroelectrica să iasă din insolvenţă şi în toamnă să listăm 10% (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Ponta a vorbit despre succesul înregistrat în cazul Transgaz şi despre faptul că speră ca acelaşi lucru să se repete şi în cazul Nuclearelectrica.

"Sper ca în iunie Hidroelectrica să iasă din insolvenţă şi după aceea în toamnă de asemenea să listăm 10%", a precizat premierul.

Hidroelectrica a inregistrat în primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei în primele trei luni ale anului trecut, şi a avut o cifră de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), în urcare cu 15,7%.

Compania a intrat în insolvenţă în luna iunie a anului trecut.

Statul vândut recent 15% din acţiunile Transgaz prin intermediul Bursei de Valori, obţinând 72 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici