Ponta: Vor fi nemulţumiri la beneficiarii POSDRU, dar Guvernul nu-şi poate asuma lăcomia acestora

Premierul Victor Ponta i-a felicitat pe miniştrii Muncii şi Fondurilor Europene pentru deblocarea POSDRU şi le-a cerut să continue cu întărirea regulilor de control, arătând că vor exista "nemulţumiri la beneficiari", dar Guvernul nu poate risca o nouă blocare a POSDRU pentru că unii s-au "lăcomit".

686 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vor fi nemulţumiri la beneficiarii POSDRU, dar Guvernul nu-şi poate asuma lăcomia acestora

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a subliniat că vor urma alte misiuni de audit pentru POSDRU, iar îmbunătăţirea mecanismelor de control este importantă.

"Dacă ne culcăm pe o ureche, că am deblocat POSDRU, şi nu mergem mai departe, cu tăierea acelor proiecte - să nu spun eu cum sunt, alea exagerate - cu întărirea regulilor de control, o să ne trezim că iarăşi avem probleme. Deci, vă rog frumos pe ambii miniştri, vă felicit că aţi reuşit deblocarea POSDRU, dar atenţie şi concentrare maximă să contiunăm programul de îndreptare a problemelor anterioare. O să fie nemulţumiri de la beneficiari, asta e, dacă au făcut proiecte greşite sau dacă şi-au dat prea mulţi bani pentru muncă prea puţină, ne asumăm aceste nemulţumiri, dar nu ne asumăm să ne trezim iar cu POSDRU blocat pentru că unii s-au lăcomit prea mult la banii aceia", a spus Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Reprezentanţii Uniunii Europene au decis, în urmă cu o săptămână, deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi reluarea plăţilor către România, în urma misiunii de audit organizată în perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

În acest context, Comisia Europeană va relua plăţile către România, pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corecţii financiare temporare de 25%.

Plăţile aferente POSDRU au fost suspendate în vara anului trecut, pentru nereguli identificate în atribuirea anterioară şi derularea unor proiecte

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici