Porsche neagă că ar fi solicitat un împrumut statului german

Constructorul auto Porsche a negat, joi, informaţiile apărute pe surse în mass-media potrivit cărora ar fi cerut sprijin financiar statului german, iar solicitarea ar fi fost respinsă întrucât datele prezentate de companie nu ar fi fost suficiente pentru luarea unei decizii.

20 afișări
Imaginea articolului Porsche neagă că ar fi solicitat un împrumut statului german

Porsche neagă că ar fi solicitat un împrumut statului german

Publicaţia germană Handelsblatt a indicat că Porsche a solicitat autorităţilor ajutor financiar de peste 100 de milioane de euro, printr-un program cu fonduri de 100 de miliarde de euro destinat sprijinirii economiei.

"Nu există nicio cerere pentru a accesa programul (de la stat - n.r.). Am înaintat doar o cerere obişnuită de împrumut către banca KfW", a declarat un purtător de cuvânt al companiei germane.

Potrivit reprezenatntului Porsche, banca de stat KfW nu a luat încă o decizie privind solicitarea companiei.

"KfW nu a luat o decizie privind cererea de împrumut", a afirmat purtătorul de cuvânt, fără să precizeze la cât se ridică creditul vizat.

Constructorul auto are datorii de aproximativ nouă miliarde euro, sumă împrumutată pentru a finanţa achiziţia participaţiei majoritare a Volkswagen (VW), cel mai mare producător de automobile din Europa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici