Porsche nu va primi ajutor financiar de la Guvernul german

Guvernul german a respins cererea constructorului auto Porsche pentru susţinere financiară, deoarece datele prezentate de companie nu au fost suficiente pentru luarea unei decizii, au declarat, pentru Reuters, surse apropiate situaţiei.

23 afișări
Imaginea articolului Porsche nu va primi ajutor financiar de la Guvernul german

Porsche nu va primi ajutor financiar de la Guvernul german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia germană Handelsblatt a indicat că Porsche a solicitat autorităţilor ajutor financiar de peste o sută de milioane de euro.

Constructorul auto are datorii de aproximativ nouă miliarde euro, sumă împrumutată pentru a finanţa achiziţia participaţiei majoritare a Volkswagen (VW), cel mai mare producător de automobile din Europa.

Porsche a devenit, la începutul anului, acţionarul majoritar al VW, prin majorarea participaţiei directe la 50,76%, şi a preluat astfel controlul grupului. La acea dată, compania intenţiona să-şi majoreze participaţia la 75%, însă a renunţat la plan din cauza datoriilor mari şi a declinului pieţei auto. În schimb, Porsche a propus fuziunea cu VW.

Grupul german a blocat, însă, discuţiile referitoare la fuziune la jumătatea lunii mai, anulând întâlnirile programate, şi a condiţionat reluarea negocierilor de obţinerea unor informaţii clare privind situaţia financiară a Porsche.

Miercuri, preşedinţii celor doi producători auto, Ferdinand Piech şi respectiv Wolfgang Porsche, şi-au reafirmat interesul pentru formarea unui grup integrat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici