Porsche va lansa miercuri în România Audi Q5

Porsche România, importatorul mărcii Audi pe plan local, va lansa, miercuri, SUV-ul Q5, disponibil cu o motorizare pe benzină şi două diesel, la preţuri cu TVA cuprinse între 38.850 şi 46.400 de euro, potrivit informaţiilor furnizate, vineri, agenţiei MEDIAFAX, de către companie.

123 afișări
Imaginea articolului Porsche va lansa miercuri în România Audi Q5

Porsche va lansa miercuri în România Audi Q5 (Imagine: www.audi.ro)

Ţinta de vânzări pentru Q5 este de 600 de unităţi în 2009.

Motorizarea de bază presupune un propulsor diesel de 2 litri, care dezvoltă 170 de Cai Putere (CP), cuplabil la o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Motorul pe benzină, de 2 litri, dezvoltă 211 Cai Putere (CP) şi poate fi cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte trepte.

Aceeaşi cutie de viteze este disponibilă şi pentru motorizarea vârf de gamă, propulsorul diesel de 3 litri, cu 240 CP.

În dotarea standard a maşinii sunt incluse sisteme de siguranţă precum ESP (Electronic Stability Program), ABS, airbag-uri pentru şofer şi pasager, precum şi airbag-uri laterale. În echiparea standard Q5 mai are volan îmbrăcat în piele, instalaţie audio cu redare MP3 şi jante de aliaj uşor de 17 inci.

Audi îşi menţine targetul de vânzări pentru acest an, pentru toate modelele mărcii, la 2.900 - 3.000 unităţi, în creştere cu 10% faţă de anul trecut, iar pentru 2009 anticipează un avans de 5%, potrivit directorului mărcii, Mihai Hălmăgianu.

În ceea ce priveşte cota de piaţă pe segmentul premium, Audi vizează o pondere de 34% în 2008.

Vânzările mărcii germane pe plan local au crescut anul trecut, faţă de nivelul din 2006, cu 49%, de la 1.727 unităţi la 2.574 automobile.

După primele nouă luni din acest an, livrările de automobile Audi au avansat cu 10%, de la 2.047 unităţi în intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut la 2.252 maşini.

Audi este parte a grupului german Volkswagen şi este importat pe piaţa românească de Porsche România, companie care mai are în portofoliu mărcile Volkswagen, Skoda, Seat, Porsche, Bentley şi Volkswagen Autovehicule Comerciale. Începând de anul viitor, Porsche România va reprezenta oficial şi marca Lamborghini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici