Poşta Română la raport: Cum poate un monopol aibă aibă pierderi de circa 29 mil. euro

Ziarul Financiar continuă seria de articole dedicate analizei performanţei companiilor de stat, după ce datele seci de la Ministerul Finanţelor au arătat că cele mai mari 35 de firme de profil au avut anul trecut afaceri de circa 10 miliarde de euro, dar au adus pierderi de aproape 500 de milioane de euro în contextul în care multe dintre ele activează în domenii strategice precum resursele minerale, energia sau transporturile.

414 afișări
Imaginea articolului Poşta Română la raport: Cum poate un monopol aibă aibă pierderi de circa 29 mil. euro

Poşta Română la raport: Cum poate un monopol aibă aibă pierderi de circa 29 mil. euro

Pentru a putea analiza mai în detaliu ce anume nu merge bine în aceste companii, Ziarul Fi­nan­ciar a iniţiat o colaborare cu Price­waterhouseCoopers (PwC), una dintre cele mai mari firme de audit la nivel global, prin care încearcă să scoată în evidenţă care sunt indicatorii care vorbesc despre slăbiciunile unui business de stat şi cum pot fi tratate acestea.

Primul exemplu concret este cel al Poş­tei Române, companie aflată în pluto­nul primelor 10 firme de stat ca afaceri, cu un business de circa 328 mil. euro, dar care face parte şi din primele zece companii de stat cu pierderi, raportând la finele anului trecut un minus de aproape 29 mil. euro. În ultimii doi ani compania a avut pierderi cumulate de 300 mil. lei (71 mil. euro).

Întrebarea care se ridică este cum poate un monopol, cu aproape 35.000 de angajaţi şi cu 7.000 de oficii care ajung în cele mai izo­late cătune ale ţării, să înregistreze pierderi?

Află cum poate un monopol să aibă pierderi pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici