Prăbuşire abruptă pe piaţa criptomonedelor: scădere de 47% în 7 zile

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu 47% în ultimele şapte zile, potrivit datelor de pe CoinMarketCap, citate de Business Insider.

4043 afișări
Imaginea articolului Prăbuşire abruptă pe piaţa criptomonedelor: scădere de 47% în 7 zile

Prăbuşire abruptă pe piaţa criptomonedelor

Piaţa criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, iar capitalizarea de piaţă a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere faţă de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com.

Scăderea a fost declanaşată de Banca Populară din China, care a anunţat că instituţiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată.

„Piaţa criptomonedelor se află în prezent sub presiune vînzătorilor”, a declarat pentru Insider Nicholas Cawley, analist la DailyFX.

Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice.

Bitcoin încă nu şi-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de şoc în ecosistemul activelor digitale.

Dar unii experţi, cum ar fi Jeffrey Wang, şeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijoraţi.

"Cripto este o clasă de active inerent volatilă, aşa că se vor întâmpla mişcări rapide şi violente în decursul timpului", a spus el pentru Insider.

John Wu, preşedintele Ava Labs, echipa din spatele sistemului Avalanche, a menţionat, la rândul său, că ştirile recente, precum China şi Musk, sunt doar scuze pentru mişcările puternice şi nu cauza reală.

Capitalizarea pieţei criptomonedelor a atins 2 trilioane de dolari pentru prima dată pe 5 aprilie, dublându-şi valoarea în doar trei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici