Predicţia Băncii Mondiale de care se teme întreaga piaţă a muncii

70% din locurile de muncă din ţările în curs de dezvoltare ar putea să dispară, estimează preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, relansând astfel polemicile privitoare la robotizarea economiei.

1707 afișări
Imaginea articolului Predicţia Băncii Mondiale de care se teme întreaga piaţă a muncii

Predicţia Băncii Mondiale de care se teme întreaga piaţă a muncii (Imagine: canadim.com)

Aceasta nu este prima dată când americanul Jim Yong Kim,în vârstă de 57 de ani abordează acest subiect care ia amploare în special în SUA şi Franţa, conform ZF.
 
Acesta a avertizat deja cu privire la ascensiunea roboţilor şi imprimantelor 3D în economiile dezvoltate.
 
Preşedintele Băncii Mondiale, medic de profesie, a explicat că utilizarea tehnologiilor limitează intervenţia umană în activitatea economică şi de aici impactul asupra locurilor de muncă. Niciodată însă oficialul băncii nu a anticipat o asemenea amploare a acestui fenomen. Potrivit lui Jim Yong Kim, distrugerea locurilor de muncă va afecta toate ţările, dezvoltate şi sărace deopotrivă, cele mai „lovite“ urmând a fi cele orientate mai mult către industrie şi servicii. După părerea sa, ţările care vor avea cel mai mult de suferit vor fi Etiopia, China şi Thailanda.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici