Predoiu: Comisia Europeană a dat practic în vileag mistificarea economică produsă de Guvernul Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că poziţia Comisiei Europeană în privinţa prognozelor economice pentru 2015 ar da "în vileag" faptul că Guvernul Ponta "se află într-o plină campanie de mistificare a realităţilor economice", care ar duce la noi taxe anul viitor.

1268 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Comisia Europeană a dat practic în vileag mistificarea economică produsă de Guvernul Ponta

Predoiu: Comisia Europeană a dat practic în vileag mistificarea economică produsă de Guvernul Ponta

"Guvernul Victor Ponta se află într-o plină campanie de mistificare a realităţilor economice şi de mituire a electoratului. De câteva zile premierul Ponta, candidatul Ponta, miniştrii săi au inundat spaţiul public cu minciuna că bugetul se află pentru prima dată într-un echilibru perfect între venituri şi cheltuieli. Care este de fapt realitatea? Realitatea este că această echilibrare scriptică este făcută pe seama sacrificării economiei reale, prin eliminarea investiţiilor de stat, a investiţiilor guvernamentale din buget, din politicile economice ale Guvernului la un nivel minim, cel mai scăzut din ultimii ani, de fapt se compromite orice posibilitate de creştere economică în 2015", a declarat Predoiu.

El a mai susţinut că prognoza Comisiei Europene pentru anul viitor "a dat practic în vileag această mistificare a Guvernului Ponta că se află într-un echilibru bugetar şi că se va încadra la anul în deficitul prognozat".

"Iată, că de la nivelul Bruxelles-ului se spune clar: deficitul va fi dublu decât cel pe care ni-l anunţă domnul Ponta, dacă această politică nu este corectată rapid. Ceea ce cerem noi Guvernului Ponta este să facă o politică a adevărului, nu a minciunii, măcar în ceea ce priveşte echilibrele economice", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Predoiu a mai susţinut că "pomenile electorale ascund taxele din 2015" pe care ar urma să le introducă actualul Guvern în 2015. "Populaţia trebuie să înţeleagă faptul că aceste pomeni electorale se vor transforma în taxe, pentru că ele vor trebui acoperite şi dacă însumăm toate resursele care trebuie create pentru a acoperi reducerea de CAS, pentru a se încadra în deficit, atunci se ajunge la o cifră de 10-15 miliarde de lei indicată de către analişti, oameni care se pricep la economie. De unde va scoate Guvernul aceste sume în condiţiile în care a redus şi investiţiile şi cofinanţările pentru fonduri europene, afectând şi acest domeniu. Din păcate nu rămâne pentru Guvernul Ponta decât perspectiva pentru români de a suporta noi şi noi taxe", a mai declarat Predoiu.

El a menţionat că aceasta ar fi explicaţia pentru care Guvernul întârzie cu prezentarea proiectului de buget pentru anul 2015. "Bugetul nu e prezentat pentru că acolo s-ar vedea adevărul şi s-ar putea vedea cât minte Guvernul Ponta şi candidatul Ponta, anunţând aceste succese economice", a mai afirmat liderul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici