Premieră. În România se va construi o uzină de reactoare modulare de mici dimensiuni. Joe Biden şi Iohannis vor anunţa proiectul ce ar putea aduce 30.000 de locuri de muncă

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, şi preşedintele Klaus Iohannis vor anunţa, marţi, un proiect care prevede construirea unei uzine nucleare cu reactoare modulare de mici dimensiuni în România, anunţă Casa Albă.

7533 afișări
Imaginea articolului Premieră. În România se va construi o uzină de reactoare modulare de mici dimensiuni. Joe Biden şi Iohannis vor anunţa proiectul ce ar putea aduce 30.000 de locuri de muncă

Sursa foto: AP

"Preşedintele Biden şi preşedintele Iohannis vor anunţa astăzi planuri privind construirea în premieră a unei uzine de reactoare modulare de mici dimensiuni în România, printr-un parteneriat cu firma americană NUScale Power, aducând cea mai nouă tehnologie nucleară civilă într-o parte esenţială a Europei", anunţă marţi Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Parteneriatul va aduce tehnologia reactoarelor nucleare de mici dimensiuni în România, poziţionând tehnologia SUA pe un loc de conducere în cursa mondială pentru dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni", precizează Casa Albă.

"Acordul comercial va include construcţia unei uzine NUScale cu 12 module, iniţial urmând să fie create peste 6.000 de locuri de muncă în SUA şi România, inclusiv prin formule de cooperare, cu potenţialul de a fi create 30.000 de locuri de muncă în SUA şi România pe măsură ce proiectul se va dezvolta. Dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni va fi un factor important care va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din sectorul energetic şi la un viitor cu emisii zero", subliniază Preşedinţia SUA.

"Preşedintele Biden anunţă o serie de acţiuni curajoase compatibile cu viziunea sa potrivit căreia abordarea crizei climatice nu este doar un imperativ, ci şi una dintre cele mai mari oportunităţi economice din perioada noastră. Atunci când se gândeşte la climă, Joe Biden se gândeşte la locurile de muncă şi ştie că acţiunile decisive vor oferi rezultate economice şi vor aduce locuri de muncă pe plan intern", subliniază Casa Albă.

Statele Unite asumă un rol de conducere pentru o economie bazată pe energie ecologică şi accelerează investiţiile în toate sectoarele, precum şi în toate etapele inovării, în cercetare, dezvoltare şi implementare. Administraţia Joseph Biden vrea să lanseze o serie de parteneriate internaţionale pentru stimularea inovaţiei şi reducerea semnificativă a emisiilor poluante. Principalele obiective sunt reducerea emisiilor de metan din sectorul petrolului şi gazelor şi din agricultură, precum şi tranziţia la tehnologii ecologice în sectorul energetic, în industrie, în transporturi şi în alte domenii importante.

"Preşedintele Biden asumă angajamentul de a coordona acţiunile în sensul dezvoltării unei economii mondiale curate şi stabilirii de noi coaliţii şi parteneriate în acest scop", subliniază Casa Albă. Preşedintele SUA a discutat cu lideri din întreaga lume, inclusiv cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru crearea de parteneriate în domeniul infrastructurii care să avanseze prosperitatea şi să contracareze criza climatică. Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Franţa şi Germania vor anunţa un parteneriat cu Africa de Sud pentru tranziţia de la utilizarea cărbunelui la tehnologii industriale ecologice, urmând să fie create noi locuri de muncă şi oportunităţi pentru comunităţile sud-africane care acum au locuri de muncă în domeniul minier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici