Preşedintele BCE: Consolidarea fiscală în zona euro este inevitabilă

Consolidarea fiscală este inevitabilă în zona euro, pentru că altfel costurile de împrumut ale statelor membre vor creşte, a declarat, luni, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

179 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BCE: Consolidarea fiscală în zona euro este inevitabilă

Preşedintele BCE: Consolidarea fiscală în zona euro este inevitabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre criza politică din Portugalia şi consecinţele austerităţii în această ţară, Draghi a afirmat că Portugalia se numără printre exemplele "în care economia rămâne sub presiune, iar problemele sociale, inclusiv şomajul în rândul tinerilor, sunt la cote ridicate".

BCE a transmis în mode repetat că banca nu poate substitui reformele şi consolidarea fiscală de care sunt responsabile guvernele, a declarat şeful băncii centrale, adăugând, însă, că procesul de consolidare ar trebui să aibă impact negativ minim asupra creşterii economice.

BCE a decis săptămâna trecută să menţină dobânda de politică monetară la minimul record 0,5% şi s-a angajat să asigure un nivel redus al ratei o perioadă prelungită de timp.

Draghi a reiterat luni că o schimbare a politicii de sprijinire a economiei este "îndepărtată", urmând ca dobânzile practicate de BCE să rămână la nivelurile actuale sau să fie reduse mai mult dacă devine necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici