Preşedintele Curţii de Conturi Europene: E esenţial să le arătăm oamenilor ce primesc pentru taxe

Preşedintele Curţii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Curţii de Conturi a României, că plătitorii de taxe şi impozite trebuie să cunoască rezultatul cheltuirii fondurilor.

201 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Curţii de Conturi Europene: E esenţial să le arătăm oamenilor ce primesc pentru taxe

Preşedintele Curţii de Conturi Europene: E esenţial să le arătăm oamenilor ce primesc pentru taxe

“Avem o nouă strategie prin care ne-am propus să trecem de la o abordare clasică spre un audit performant privind eficienţa investiţiilor şi mă bucur să găsesc în conducerea de la Bucureşti un real partener. Plătitorii de taxe şi impozite trebuie să cunoască rezultatul cheltuirii fondurilor. Este esenţial să le arătăm cetăţenilor noştri ce primesc pentru taxele pe care le plătesc, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european”, a transmis preşedintele Curţii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne.

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, a avut o întrevedere cu preşedintele Curţii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, care a efectuat o vizită oficială la Bucureşti, în perioada 19 - 20 noiembrie, în contextul preluării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019.

Tema principală a discuţiilor a vizat importanţa tranziţiei de la auditul de conformitate la auditul de performanţă, parte componentă a procesului de reformă şi modernizare a celor două Instituţii Supreme de Audit, obiectiv comun asumat de către înalţii oficiali.

“Mi-am propus încă de la începutul mandatului meu să ne apropiem prin rezultatele noastre de cetăţeni. Îmi doresc ca această instituţie să devină un partener credibil, un factor stimulativ de dezvoltare economică şi un model de profesionalism şi expertiză. Ştiu că este un drum lung şi complex, dar sunt convins că împreună, prin dialog şi, în special, prin schimb de experienţă, putem să ne atingem cu succes obiectivele”, a declarat preşedintele Curţii de Conturi a României.

Klaus-Heiner Lehne a prezentat strategia Curţii de Conturi Europene 2018-2020 privind noua viziune în domeniul auditului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici