Preşedintele Directoratului Transelectrica, Ion-Toni Teau, şi-a dat demisia din funcţie

La sfârşitul acestei săptămâni, Ion-Toni Teau şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Directoratului Transelectrica, au confirmat pentru MEDIAFAX surse din domeniul energetic.

1580 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Directoratului Transelectrica, Ion-Toni Teau, şi-a dat demisia din funcţie

Preşedintele Directoratului Transelectrica, Ion-Toni Teau, şi-a dat demisia din funcţie

Ion Toni Teau a preluat funcţia de director general executiv (preşedinte al Directoratului) la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA în 11 mai mai 2014, iar mandatul său ar trebui să se încheie în 16 septembrie 2017.

Absolvent al Facultăţii de Finanţe, Credit şi Contabilitate din cadrul ASE Bucureşti, Ion Toni Teau are un doctorat în economie. „În prezent, are calitatea de membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România (începând din mai 2007), după ce anterior a deţinut funcţiile de preşedinte (februarie 2013 – iulie 2016), prim-vicepreşedinte (mai 2012 - februarie 2013) şi vicepreşedinte (mai 2007 - aprilie 2012) al acestei organizaţii”, se arată într-o Notă biografică postată pe site-ul Transelectrica.

Potrivit aceluiaşi document, Ion-Toni Teau a deţinut, în perioada aprilie 2012 - aprilie 2014, funcţiile de director general şi administrator în cadrul societăţilor Lasselsberger SA Bucureşti şi Sanex SA Cluj-Napoca. Anterior, a deţinut funcţia de manager financiar (august 2006 - decembrie 2011) în cadrul Realitatea Media SA şi în cadrul Alfred Toepfer International România SRL din Bucureşti (aprilie 2004 - iulie 2006). În perioada octombrie 2000 - martie 2004, a deţinut funcţia de vicepreşedinte Financiar-Contabilitate în cadrul societăţii Sanex SA din Cluj-Napoca, iar în perioada februarie 1998 - august 2003 a ocupat funcţia de manager financiar în cadrul societăţii First Logistics & Distribution SA Bucureşti, societate cu acelaşi acţionariat majoritar ca şi Sanex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici