Preşedintele Erste: România ar trebui să împrumute bani de la FMI

România ar trebui să atragă un împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), ca o "centură de siguranţă", chiar dacă nu are nevoie efectivă de finanţare în acest moment, a declarat, vineri, la Viena, preşedintele Erste Group, Andreas Treichl.

22 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Erste: România ar trebui să împrumute bani de la FMI

Preşedintele Erste: România ar trebui să împrumute bani de la FMI (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că aşa cum Erste Group a luat bani de la guvernul austriac, tot aşa şi România ar trebui să atragă bani de la FMI

Întrebat dacă Erste va aloca către BCR o parte din fondurile atrase, Treichl a răspuns: "am luat bani de la guvernul austriac, nu de la cel român".

Oficialul Erste a adăugat, însă, că grupul austriac este cel mai implicat în piaţa românească, unde deţine aproximativ 25% din creditele acordate firmelor şi populaţiei.

"Nu există altă bancă din UE care să sprijine economia românească precum noi. Noi avem 25% din economia românească", a spus Treichl.

El a arătat că de viitorul economiilor din Europa Centrală şi de Est nu depinde doar sistemul bancar din Austria, ci însăşi Uniunea Europeană, care nu poate rămâne indiferentă la evoluţia dintr-o zonă care este parte a spaţiului comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici