Preţul aurului a atins un nou maxim istoric

Preţul aurului a atins marţi un nou maxim istoric, de 1.065,25 dolari pe uncie, în urma deprecierii monedei americane faţă de euro.

19 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului a atins un nou maxim istoric

Preţul aurului a atins un nou maxim istoric (Imagine: Mediafax Foto)

Cotaţia metalului preţios este susţinută totodată de optimismul generat în rândul investitorilor de creşterea preţului petrolului către nivelul de 74 de dolari pe baril şi de consolidarea cererii de aur după un an dificil pe piaţa bijuteriilor, potrivit analiştilor.

Preţul unciei de aur pe piaţa spot scăzuse la 1.062,55 dolari până la ora 9:57 GMT, după un maxim al zilei de 1.065,25 dolari înregistrat anterior, faţă de nivelul de 1.055,25 dolari pe uncie din ultima parte a şedinţei de luni de pe piaţa din New York.

Cotaţia aurului a urcat cu 12% de la începutul lunii septembrie şi a înregistrat săptămâna trecută trei maxine record în trei şedinţe consecutive de tranzacţionare.

Preţul unciei de aur a înregistrat un maxim record şi în tranzacţiile futures cu livrare în decembrie de pe piaţa COMEX a bursei de mărfuri din New York, urcând la 1.066,7 dolari înainte de a se retrage la 1.064 dolari.

Doalrul SUA a scăzut marţi cu 0,4% faţă de euro, cursul urcând la 1,483 dolari/euro, iar traderii susţin că "o bancă centrală din Asia" se numără printre cei mai importanţi cumpărători de marţi la un curs de peste 1,48 dolari/euro, potrivit Reuters.

Indicele dolarului, care măsoară performanţele monedei americane în raport cu un coş de valute de referinţă, a coborât marţi cu 0,25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici