Preţul aurului creşte, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele bursiere. Este cel mai mare nivel din ultimele şase luni

Preţul aurului creşte, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele bursiere, a reducerii activităţii guvernului american, precum şi al preocupărilor legate de perspectivele cererii anul viitor, preţul metalului galben urcând la cel mai înalt nivel din ultimele şase luni.

1189 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului creşte, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele bursiere. Este cel mai mare nivel din ultimele şase luni

Preţul aurului creşte, pe fondul turulenţelor de pe pieţele bursiere. Este cel mai mare nivel din ultimele şase luni

Preţul a urcat miercuri cu 0,5%, în continurea câştigurilor de săptămâna trecută.

Aurul a crescut în urma căderii burselor pe plan global, iar investitorii fug de riscuri şi se refugiază în aur în urma semnelor de disfuncţie din Washington, cu mai multe surse de îngrijorare, printre care se numără disputa lui Donald Trump cu Rezerva Federală, impasul asupra bugetului şi urmările demisiei secretarului apărării, James Mattis.

Pe măsură ce contractele futures pe acţiuni ale SUA au scăzut, aurul a crescut până la 1.274,82 dolari pe uncie, cel mai mare preţ din iunie, şi a fost 1.273,20 dolari la ora 7:22 în Londra, conform Bloomberg. Creşterea este de 4,3% în această lună, după câştiguri mai mici în octombrie şi noiembrie.

Nouă din cele 15 departamente federale şi zeci de alte agenţii s-au închis sâmbătă după ce Trump a refuzat să semneze un buget care nu includea bani pentru construcţia unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul.

Argintul a crescut, de asemenea, cu 0,6%, ajungând la 14,8675 dolari/uncie, cel mai ridicat din 2 noiembrie. Şi platina şi paladiul au înregistrat creşteri de preţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici