Preţul aurului scade la cel mai redus nivel din ultimele două luni, în timp ce dolarul câştigă teren

Preţul aurului de pe bursa din New York a coborât marţi la cel mai mic nivel din ultimele două luni, în contextul unui interes scăzut din partea investitorilor, după ce dolarul a câştigat teren în faţa principalilor competitori, relatează Bloomberg.

732 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului scade la cel mai redus nivel din ultimele două luni, în timp ce dolarul câştigă teren

Preţul aurului scade la cel mai redus nivel din ultimele două luni, în timp ce dolarul câştigă teren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul aurului care va fi livrat în decembrie a scăzut cu peste 1,1% la 1.268,50 de dolari. Pe piaţa din Londra, preţul pentru livrare imediată a coborât la 1271,88 de dolari.

Cotaţiile dolarului în raport cu 10 monede principale au urcat la maximul ultimelor şapte luni, investitorii anticipând semnale pozitive despre industria prelucătoare în august. Economiştii estimează că indicele pentru industria prelucrătoare s-a menţinut luna trecută aproape de cel mai înalt nivel din Aprilie 2011.

"Preţul aurului a scăzut odată cu întărirea dolarului, iar rapoartele care vor fi publicate pe parcusul zilei de marţi sunt aşteptate să arate că economia SUA continuă să prospere, ceea ce va pune şi mai multă presiune pe aur", a declarat David Govett, şeful diviziei metale preţioase la Marex Spectron Group din Londra.

Preţul argintului cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,2% la 19,25 de dolari pe uncie, în timp ce cotaţiile paladiumului au atins 884 de dolari pe uncie, în coborâre cu 2,8% de la 913 dolari pe uncie luni, cel mai mare preţ din ultimii 13 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici