Preţul mediu al unui apartament nou în Tokyo a crescut la peste un milion de dolari

Preţul mediu de vânzare pentru apartamentele nou-construite în zona metropolitană Tokyo din Japonia a urcat la 143,6 milioane de yeni (1,07 milioane de dolari) în martie, depăşind pentru prima dată pragul de 100 de milioane de yeni, potrivit datelor publicate marţi.

737 afișări
Imaginea articolului Preţul mediu al unui apartament nou în Tokyo a crescut la peste un milion de dolari

Preţul, care a crescut de peste două ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi este cel mai ridicat de când a început studiul în 1973, a fost susţinut de vânzările de apartamente ultra-exclusiviste din centrul oraşului Tokyo, a transmis Real Estate Economic Institute.

Din cele 2.439 de unităţi care au fost scoase pe piaţă în martie, 9,1% dintre ele au fost vândute în aceeaşi zi, arată datele institutului, potrivit agenţiei Reuters.

Discrepanţe uriaşe între Tokyo şi mediul rural

Reducerea şi îmbătrânirea populaţiei Japoniei şi migraţia tinerilor către capitală au afectat în mod disproporţionat regiunile de dincolo de Tokyo, Osaka şi alte câteva oraşe mari.

Multe oraşe şi sate au fost golite, iar afacerile lor au rămas fără clienţi şi fără personal disponibil. Se estimează că numărul de locuinţe goale din Japonia, locuinţe care adesea zac în mod deliberat nerevendicate de moştenitori, va ajunge la aproximativ 10 milioane în 2023.

În acelaşi timp, statutul oraşului Tokyo ca principal magnet pentru activitatea economică şi migraţie a crescut. În 2021, în pofida încetinirii cauzate de pandemie şi de presupusa nouă popularitate a muncii la distanţă, preţul mediu al chiriilor în Tokyo, a depăşit vârful stabilit la apogeul bulei imobiliare din Japonia, în 1989.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici