Preţul petrolului a atins un nou record, de 141,71 dolari pe baril

Preţul petrolului a crescut vineri până la maximul istoric de 141,71 dolari pe baril, după ce a depăşit joi pragul psihologic de 140 de dolari pe baril.

15 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a atins un nou record, de 141,71 dolari pe baril

Preţul petrolului a atins un nou record, de 141,71 dolari pe baril (Imagine: Mediafax/AFP)

Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în luna iulie, era cotat, la ora 7:30 GMT, în urcare cu 1,48%, respectiv 1,99 dolari, la 141,63 dolari pe baril, după ce a depăşit pentru prima dată 141 de dolari pe baril.

De asemenea, preţul petrolului Brent, de referinţă de pe bursa de la Londra, a crescut cu 1,3%, la 141,65 dolari, atingând pe parcursul tranzacţiilor recordul de 141,98 dolari pe baril.

Preţul petrolului a scăzut în debutul şedinţei de vineri, întrucât investitorii şi-au retras profiturile obţinute, după ce cotaţia a urcat cu aproape patru dolari în şedinţa precedentă, atingând un record de 140,39 dolari pe baril, iar SUA a aprobat o lege menită să tempereze speculaţia de pe pieţele de energie.

Preţul petrolului s-a dublat de la 70 de dolari pe baril anul trecut, susţinut de înreruperile livrărilor şi de tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu.

De asemenea, faptul că investitorii şi-au majorat plasamentele pe bursele de mărfuri pentru a se proteja împotriva inflaţiei, şi deprecierea dolarului au susţinut trendul ascendent al cotaţiei petrolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici