Preţul petrolului a crescut puternic, la peste 82 dolari/baril, din cauza grevelor din Franţa

Preţul petrolului a crescut luni cu mai mult de un dolar, la peste 82 dolari pe baril, din cauza grevelor din Franţa care afectează transporturile şi rafinăriile.

22 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a crescut puternic, la peste 82 dolari/baril, din cauza grevelor din Franţa

Preţul petrolului a crescut puternic, la peste 82 dolari/baril, din cauza grevelor din Franţa (Imagine: Mediafax Foto)

Avansul a fost alimentat şi de deprecierea dolarului faţă de euro şi un coş de şase valute importante.

Franţa a recurs la stocurile de carburanţi pentru situaţii de urgenţă, întrucât un număr tot mai mare de benzinării au rămas fără rezerve din cauza grevelor de la rafinării şi din porturi, pentru contestarea creşterii vârstei de pensionare de la 60 la 62 de ani.

La ora 16:20 GMT, petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în noiembrie, era cotat în creştere cu 1,43 dolari, respectiv 1,8%, la 82,68 dolari pe baril, cel mai mare avans din ultimele două săptămâni.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a urcat cu 1,47%, sau 1,8%, la 83,92 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici