Preţul petrolului atinge 95 de dolari pe baril

Indicele de referinţă al petrolului din SUA a urcat pentru scurt timp la 95 de dolari pe baril, în timp ce stocurile în scădere la un centru cheie de depozitare au alimentat temerile legate de scăderea ofertelor de ţiţei la nivel global, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

390 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului atinge 95 de dolari pe baril

West Texas Intermediate a atins cel mai ridicat nivel din august anul trecut, înainte de a reduce câştigurile şi de a se tranzacţiona fără modificări. Ultima etapă de creştere a petrolului a fost condusă de o scădere a stocurilor la Cushing, Oklahoma, punctul de livrare pentru contractele futures din SUA.

În condiţiile în care rezervele Cushing cochetează cu nivelurile minime operaţionale, indicatorii cheie ai preţurilor au crescut pe fondul temerilor de penurie, o mişcare care se propagă în întreaga lume. Cele mai apropiate intervale de timp pentru WTI şi Brent, referinţa globală, suferă o dinamică ascendentă, deoarece comercianţii plătesc prime uriaşe pentru a menţine rezervele de ţiţei la nivel local.

În general, stocurile de ţiţei din SUA au scăzut mai mult decât se preconiza, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, ceea ce demonstrează cât de rapid se restrânge piaţa din cauza reducerilor de ofertă din partea Arabiei Saudite şi a Rusiei.

WTI a crescut cu aproximativ o treime de la sfârşitul lunii iunie şi este pe cale să obţină cel mai mare câştig trimestrial din iunie 2020, când preţurile au oscilat în primele luni ale pandemiei. Brent a depăşit 97 de dolari în tranzacţiile intraday din această săptămână.

La începutul acestei luni, OPEC a prognozat un deficit de până la 3 milioane de barili de ţiţei pe zi în trimestrul al patrulea. Având în vedere că cererea din SUA şi China s-a dovedit a fi rezistentă, mulţi analişti ai pieţei consideră în prezent inevitabilă atingerea preţului de 100 de dolari pe baril.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici