Preţul petrolului Brent ar putea atinge 130 dolari pe baril în 12 luni

Preţul petrolului Brent va atinge 120 de dolari pe baril până la sfârşitul acestui an şi 130 de dolari pe baril în decurs de 12 luni, potrivit estimărilor Goldman Sachs, revizuite în creştere de la 111 dolari pe baril, relatează Financial Times.

253 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent ar putea atinge 130 dolari pe baril în 12 luni

Preţul petrolului Brent ar putea atinge 130 dolari pe baril în 12 luni (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Banca apreciază că procesul de corecţie al cotaţiilor pe bursele de mărfuri a atins nivelul minim şi recomandă clienţilor să cumpere petrol, cupru şi zinc, după ce preţurile au scăzut cu 9% de la începutul lunii mai.

Preţul cuprului va urca în următoarele 12 luni de la 8.823 dolari tona la 11.000 de dolari tona, anticipează Goldman Sachs.

În luna aprilie Goldman Sachs a provocat agitaţie pe pieţe, recomandând investitorilor reducerea expunerilor pe pieţele de mărfuri. Câteva săptămâni după această recomandare, preţurile mărfurilor au înregistrat una dintre cele mai ample scăderi din istorie, cotaţia petrolului coborând cu până la 12 dolari într-o singură zi.

Goldman Sachs şi-a modificat însă marţi estimările, argumentând că după corecţiile de preţuri din această lună au apărut condiţii favorabile pentru asumarea unor poziţii pe termen lung.

În urma informaţiilor, preţul petrolului Brent, cu livrare în iulie, a crescut cu 1,58 dolari, la 111,68 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a avansat cu 1,45 dolari, la 99,15 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici