Preţul petrolului scade cu 7% după restricţiile impuse de Trump

Preţul petrolului a scăzut joi cu 7%, în urma restricţiilor de călătorie impuse de preşedintele Statelor Unite Donald Trump, informează Reuters.

1569 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade cu 7% după restricţiile impuse de Trump

Preţul petrolului scade cu 7% după restricţiile impuse de Trump

Vestea a fost una negativă pentru investitori, în condiţiile în care investitorii iau deja în calcul reducerea cererii de petrol pe fondul unei posibile recesiuni globale cauzate de pandemia de coronavirus.

„Duce la o pierdere de încredere suplimentară în gestionarea de către guverne a situaţiei şi creşte incertitudinea cu privire la impactul pe care îl are coronavirusul asupra economiei generale, reflectată în scăderi puternice” , a declarat analistul Bjoernar Tonhaugen pentru Reuters.

Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 50% faţă de luna ianuarie în cea mai mare scădere din 1991 şi până în prezent.

„Dacă criza persistă încă două trei luni, multe companii vor da faliment, în special cele din sectorul energetic al Statelor Unite”, spune Hussein Sayed, director de marketing la firma de trading FXTM.

Preşedintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici