Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza datelor economice dezamăgitoare din SUA şi Europa

Cotaţiile petrolului au coborât joi cu circa 2 dolari, din cauza datelor economice dezamăgitoare din SUA şi Europa, dar şi a nemulţumirii exprimate de OPEC faţă de nivelul ridicat al preţurilor.

365 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza datelor economice dezamăgitoare din SUA şi Europa

Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza datelor economice dezamăgitoare din SUA şi Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul petrolului Brent cu livrare în iunie, de referinţă la Londra, este în scădere cu 1,9 dolari, la 116,3 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent a coborât astfel sub media ultimelor 100 de zile, pentru prima oară după luna ianuarie.

Petrolul destinat pieţei americane este tranzacţionat în coborâre cu 2,33 dolari, la 102,89 dolari pe baril.

Temerile legate de evoluţia economiei zonei euro s-au amplificat după ce Banca Centrală Europeană a decis joi să menţină dobânda de politică monetară la nivelul de 1%, chiar dacă a avertizat că perspectivele regiunii sunt umbrite de riscuri.

Potrivit datelor Eurostat, şomajul din zona euro se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

"Europa este inundată de petrol, iar fondurile de investiţii îşi lichidează poziţiile", a declarat un broker.

În SUA, numărul solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj a scăzut peste aşteptări săptămâna trecută, dar sectorul serviciilor a avut în aprilie o evoluţie sub estimări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici