Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza pieţei americane a muncii

Preţul petrolului a scăzut luni cu aproape doi dolari din cauza temerilor că evoluţia sub aşteptări a pieţei americane a muncii va afecta cererea de carburanţi în Statele Unite. Declinul cotaţiilor a fost influenţat şi de decizia Iranului de a relua discuţiile cu ţările occidentale referitoare la programul său nuclear, pe 14 aprilie, fapt care reduce temerile legate de o posibilă scădere a ofertei de petrol pe piaţa mondială.

474 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza pieţei americane a muncii

Preţul petrolului scade cu aproape doi dolari din cauza pieţei americane a muncii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La ora transmiterii ştirii, contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în luna mai, de referinţă la Londra, era tranzacţionat în scădere cu 1,84 dolari, respectiv 1,5%, la 121,59 dolari pe baril, relatează Bloomberg.

La bursa de mărfuri din New York, preţul petrolului cu livrare în luna mai era cotat în scădere cu 1,93 dolari, sau 1,9%, la 101,38 dolari pe unitate.

Departamentul Muncii din Statele Unite a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că angajatorii au înfiinţat în martie 120.000 de locuri de muncă, sub estimările analiştilor, de 205.000 de posturi.

Rata şomajului a scăzut de la 8,3% la 8,2%, în special datorită scăderii forţei de muncă active.

Bursele din SUA şi majoritatea celor din Europa au fost închise vineri pentru sărbătoarea Paştelui catolic.

Luni, cea mai mare parte a burselor europene au rămas închise, ca şi cele din Australia, Noua Zeelandă, Hong Kong, Thailanda şi Africa de Sud, astfel că volumul tranzacţiilor pe piaţa mondială este scăzut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici