Preţul petrolului scade după anunţul rezultatului negocierilor

Petrolul american a scăzut sub 100 de dolari după ce Rusia a declarat că va "reduce drastic" asaltul asupra Kievului, iar Brent, referinţa mondială, a pierdut 5,4%, anunţă Reuters.

9556 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade după anunţul rezultatului negocierilor

Preţul petrolului scade după anunţul rezultatului negocierilor

Anunţul a atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au dus la o creştere fulminantă a preţurilor petrolului la începutul acestei luni.

Petrolul american s-a prăbuşit cu 6,4%, la 99,25 dolari pe baril, în ultimele tranzacţii. Ţiţeiul Brent, referinţa mondială, a pierdut 5,4%, la 106,43 dolari pe baril.

În urma discuţiilor de pace purtate marţi între Rusia şi Ucraina, ministrul adjunct rus al Apărării, Alexandr Fomin, a declarat că Ministerul rus al Apărării a decis "reducerea drastică a ostilităţilor" în Kiev şi Cernigov, potrivit RIA. Oficialul rus a declarat că schimbările fac parte dintr-un efort de "creştere a încrederii reciproce şi de creare a condiţiilor necesare pentru continuarea negocierilor".

"Nu aş spune că a apărut pacea, dar se pare că există o rază de speranţă", a declarat Robert Yawger, vicepreşedinte pentru contracte futures în domeniul energiei la Mizuho Securities.

Cu toate acestea, Yawger a subliniat că sancţiunile impuse Rusiei nu vor dispărea peste noapte, şi nici stigmatul care a determinat multe companii energetice, bănci şi companii de transport maritim să nu mai facă afaceri cu firmele energetice ruse. Şi nu există nicio garanţie că se va ajunge la o încetare a focului între Rusia şi Ucraina.

Preţul petrolului a scăzut luni din cauza îngrijorărilor că blocajele din Shanghai vor reduce puternic cererea de energie a Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici