Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei

Preţul petrolului a scăzut miercuri dimineaţă în Asia, deoarece îngrijorările legate de reducerea cererii din partea Chinei, principalul importator de ţiţei, au crescut după datele negative privind comerţul şi inflaţia, scrie Reuters.

1321 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei

Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei

Îngrijorările privind reducerea cererii din partea Chinei au depăşit temerile legate de înăsprirea ofertei ca urmare a reducerilor de producţie efectuate de Arabia Saudită şi Rusia.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 15 cenţi, sau 0,2%, la 86,02 dolari pe baril până la ora 0320 GMT. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) s-a situat la 82,75 dolari pe baril, în scădere cu 17 cenţi, sau 0,2%.

Ambele contracte au câştigat aproape un dolar în ziua precedentă.

„Preţul petrolului se luptă să crească în continuare din cauza îngrijorărilor persistente legate de o redresare lentă a economiei chineze şi a cererii de combustibil”, a declarat Chiyoki Chen, analist şef la Sunward Trading.

„De asemenea, având în vedere îngrijorările legate de reducerea cererii în Statele Unite şi în Europa din cauza unei serii de majorări ale ratelor dobânzilor, creşterea pieţelor petroliere pare să fie limitată”, a adăugat el, prezicând că WTI se va tranzacţiona în intervalul 75 - 85 de dolari pe baril în cursul acestei luni. Ambele repere au înregistrat săptămâna trecută a şasea creştere săptămânală consecutivă, cea mai lungă serie de câştiguri din perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022, ajutate de o reducere a ofertelor OPEC+ şi de speranţele de stimulare pentru o redresare a cererii de petrol în China.

Datele privind inflaţia din China au arătat miercuri că indicele preţurilor de consum a scăzut în iulie, în primul declin anual din februarie 2021, confirmând trecerea economiei în deflaţie, pe măsură ce redresarea sa după pandemie a continuat să stagneze.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 4,1 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit unor surse din piaţă care citează cifrele Institutului American Petroleum de marţi. Aceasta a fost o creştere mai mare decât se aşteptau analiştii intervievaţi de Reuters.

Datele guvernamentale americane privind stocurile sunt aşteptate miercuri.

Între timp, un raport lunar al Administraţiei americane pentru Informaţii în domeniul Energiei (EIA) a estimat marţi că producţia de ţiţei din SUA va creşte cu 850.000 de barili pe zi (bpd) până la un nivel record de 12,76 milioane bpd în 2023, depăşind ultimul vârf de 12,3 milioane bpd din 2019.

Preţurile la ţiţei au crescut din iunie, în principal din cauza reducerilor producţiei Arabiei Saudite, precum şi a creşterii cererii globale, a precizat EIA.

Primul exportator mondial, Arabia Saudită, şi-a prelungit săptămâna trecută reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de bpd până la sfârşitul lunii septembrie, adăugând că aceasta ar putea fi prelungită dincolo de această dată. Rusia a declarat, de asemenea, că va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd în septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici