Preţul petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni

Preţul petrolului se îndreaptă, vineri, spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni, din cauza perspectivelor economice nefavorabile şi a riscurilor implicate de criza datoriilor suverane din Europa.

587 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni

Preţul petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şase săptămâni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cel mai mare declin a fost înregistrat de petrolul destinat pieţei americane, care şi-a majorat decalajul faţă de cotaţia petrolului Brent cu peste un dolar, la 19,5 dolari pe baril.

La ora 16:19 GMT, preţul petrolului Brent, cu livrare în august, era tranzacţionat în scădere cu 96 de cenţi, la 113,06 dolari pe baril, după ce în timpul şedinţei a atins un minim de 111,05 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în iulie, a scăzut cu 1,88 dolari, la 93,07 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a coborât la 92,12 dolari pe baril.

Preţul petrolului american a scăzut cu aproape 6% în ultima săptămână, la cel mai redus nivel atins după februarie, când a izbucnit războiul din Libia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici