Preţul petrolului şi-a revenit la nivelurile sale pre-pandemice pe fondul speranţei date de vaccinuri

  • Preţul petrolului şi-a revenit la nivelurile sale pre-pandemice, după ce a atins un minim istoric anul trecut.
  • În timp ce cererea de petrol este încă mai mică decât în ​​mod normal, creşterea preţului este alimentată de speranţele privind o recuperare economică mai rapidă decât se aştepta, pe măsură ce vaccinurile sunt lansate.
  • Preţurile petrolului sunt adesea văzute ca un barometru pentru activitatea economică.
309 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului şi-a revenit la nivelurile sale pre-pandemice pe fondul speranţei date de vaccinuri

Preţul petrolului şi-a revenit la nivelurile sale pre-pandemice pe fondul speranţei date de vaccinuri

„Aurul negru” a ajuns acum la 60 de dolari pe baril, crescând cu peste 50% în ultimele luni. Contractele futures, care se bazează pe preţul livrărilor viitoare, au crescut cu 59% din noiembrie, relatează BBC.

West Texas Intermediate (WTI), punctul de referinţă pentru petrolul SUA, săptămâna trecută a crescut pentru prima dată în peste un an la mai mult de 55 de dolari pe baril.

Cererea a crescut în părţi ale lumii, în special în Asia. "Suntem destul de optimişti cu privire la ceea ce vedem în China", a declarat săptămâna trecută directorul executiv al Royal Dutch Shell, Ben van Beurden.

Şi alţi factori au jucat un rol important în creşte preţurile precum eforturile naţiunilor producătoare de petrol, în special Arabia Saudită, de a limita producţia.

Criza coronavirusului a fost devastatoare pentru industria petrolieră, iar anul trecut preţurile contractele futures au scăzut la sub zero cu peste un miliard de barili excedentari.

Cererea de combustibil din partea companiilor aeriene a înregistrat cea mai dramatică scădere. Traficul aerian de pasageri este cu 70% sub nivelul de acum un an, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian.

Însă cererea a crescut în alte domenii, în parte datorită trecerii la muncă şi consumului mai mult de acasă.

Întrucât consumatorii cumpără mai mult online, acest lucru a stimulat cererea de combustibil pentru alimentarea camioanelor şi camionetelor de livrare, împreună cu navele de marfă şi trenurile de marfă.

Creşterea comerţului electronic a provocat, de asemenea, o creştere a cererii de ambalajelor din plastic, care se realizează folosind produse petroliere.

Cu toate acestea, cererea de petrol este încă mai mică decât nivelul pre-pandemic şi o redresare economică lentă ar întârzia o revenire completă a cererii mondiale de energie pentru anii următori, a avertizat Agenţia Internaţională pentru Energie luna trecută.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici