Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut cu până la 13%

Preţurile locuinţelor vechi din Bucureşti au scăzut în noiembrie faţă de luna precedentă, cea mai puternică depreciere, de 13%, fiind înregistrată în sectorul 3, potrivit celui mai recent indice Colliers al preţurilor apartamentelor.

24 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut cu până la 13%

Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut cu până la 13% (Imagine: Mediafax Foto)

"Noiembrie aduce a doua lună de scăderi semnificative în segmentul apartamentelor vechi, în timp ce apartamentele noi îşi menţin valoarea medie constantă", apreciază analiştii Colliers.

Indicele preţurilor (BREI) s-a situat la valoarea de 1.600 euro pe metru pătrat (suprafaţa construită a apartamentului plus suprafaţa teraselor, iar valoarea include TVA) în luna noiembrie, cu 6% sub nivelul din luna precedentă, scăderea indicelui global fiind determinată de deprecierea indicelui preţurilor la locuinţele vechi cu 10%.

Astfel, în luna noiembrie preţurile medii ale locuinţelor vechi din Bucureşti s-au redus cu 138 de euro faţă de octombrie, când înregistra 1.576 euro/mp, ajungând la 1.438 euro/mp.

Comparativ cu luna octombrie, în toate cele şase sectoare preţurile locuinţelor au scăzut, cu 3-13%. Sectorul 3 a înregistrat cea mai mare depreciere, de 13%, preţurile medii ajungând la 1.424 euro/mp, fiind urmat de sectorul 4 cu o scădere de 11% la 1.588 euro/mp, în timp ce în sectoarele 5 şi 6 preţurile s-au redus cu 9% la 1.365 euro/mp, respectiv 1.199 euro/mp.

În sectorul 1 locuinţele s-au ieftinit cel mai puţin, scăderea preţurilor fiind de 3% la 1.818 euro/mp, iar în sectorul 2 cu 8% la 1.386 euro/mp.

Faţă de luna mai, toate cele şase sectoare au înregistrat scăderi, cuprinse între 18% şi 33%, preţurile din sectorul 6 depreciindu-se cel mai mult.

"Piaţa apartamentelor noi nu a înregistrat scăderi nici în luna noiembrie, deşi aproape în toate proiectele există promoţii legate de preţ sau de oferirea gratuită a parcării sau a boxei", potrivit Colliers.

Astfel, indicele preţurilor apartamentelor noi s-a menţinut la nivelul de 1.900 de euro/mp.

Citeşte şi:

Preţurile apartamentelor din România vor scădea cu peste 30%

Preţurile apartamentelor au scăzut în cinci luni cu 15-35%

Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut în august faţă de iulie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici