Preţurile fructului avocado cresc pe fondul cererii mari

Preţurile fructului avocado se majorează pe fondul cererii ridicate, care se remarcă nu doar în Statele Unite, ci şi în China şi Europa, fiind influenţate şi de recolta slabă din acest sezon, potrivit Bloomberg.

634 afișări
Imaginea articolului Preţurile fructului avocado cresc pe fondul cererii mari

Preţurile fructului avocado cresc pe fondul cererii mari

Cererea de avocado a crescut în ultimii ani, fiind generată atât de gustul fructului, cât şi de trendul lansat în Statele Unite, datorită beneficiilor pe care le aduce. Statele Unite sunt cel mai mare consumator şi importator de avocado, dar în ultimii ani s-a remarcat o cerere crescută şi din partea altor ţări.

„Există consum ridicat în China şi în alte zone ale lumii, precum Europa”, a spus Roland Fumasi, analist al Rabobank, din Fresno, Californnia.

„Preţul avocado-ului va rămâne la un nivel relativ ridicat. Ar putea rămâne aşa pe tot timpul verii”, a adăugat Fumasi. Cumpărătorii ar trebui să aştepte până la toamnă şi să spere că în următorul sezon recolta mexicană va fi mai mare, înainte să fie un volum suficient pentru a micşora preţurile, a explicat acesta.

O cutie de 10 kilograme de avocado Hass din Michoacan, cel mai mare producător al Mexicului, costă 530 de pesos (27,89 de dolari). Preţul aproape s-a dublat faţă de cel de anul trecut şi a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 19 ani.

Cei mai mari producători de avocado sunt Mexic, Republica Dominicană, Columbia, Peru şi Indonezia, potrivit BBC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici