Prima bancă importantă care le permite clienţilor să se oprească din cheltuit

Barclays a devenit prima bancă importantă care permite clienţilor săi să se oprească din cheltuit, limitând anumite tipuri de cheltuieli pe cardurile lor de debit, informează BBC.

2838 afișări
Imaginea articolului Prima bancă importantă care le permite clienţilor să se oprească din cheltuit

Prima bancă importantă care le permite clienţilor să se operască din cheltuit

Ideea este de a ajuta clienţii vulnerabili, în special cei care se confruntă cu probleme sau cei care au datorii importante. Clienţii îşi pot bloca acum propriile cheltuieli într-o serie de categorii, inclusiv supermarket-uri, restaurante, baruri sau benzinării.

Măsura a fost luată la presiunea organizaţiilor de caritate şi a experţilor financiari.

Cum functioneazã? Clienţii nu pot bloca un anumit comerciant, dar pot decide ce categorii de cheltuieli sunt permise. Acestea sunt bănci şi supermarketuri, restaurante, restaurante, pub-uri şi baruri, benzinării, jocuri de noroc - inclusiv site-uri web, case de pariuri şi bilete de loterie, precum şi site-uri şi linii telefonice cu plată, inclusiv voturi TV, concursuri sau servicii pentru adulţi

Clienţii care doresc să selecteze oricare din categoriile de mai sus pot face acest lucru prin intermediul unei aplicaţii Barclays. De asemenea, pot telefona la bancă sau să apeleze la o sucursală.

Pentru moment, limitarea se aplică numai cardurilor de debit, dar ar trebui să se aplice şi cardurilor de credit, la o dată ulterioară.

Ideea este salutată de Andy Gray, un fost jucător care a pierdut 100.000 de lire sterline într-un singur an. "Este genial, ar trebui folosit în şcoală, iar fiecare părinte ar trebui să fie conştient de asta", a declarat el pentru BBC.

El a spus că va folosi aplicaţia de îndată ce va putea.

Alte bănci fac acelaşi lucru?

Barclays este prima bancă majoră care oferă acest sistem, dar alte bănci online oferă deja limitări similare. Banca mobilă Starling permite clienţilor să blocheze cheltuieli pe site-urile de jocuri de noroc sau, spre deosebire de Barclays, anumiţi comercianţi cu amănuntul. Monzo, care a introdus un instrument similar în luna iunie, a raportat o scădere cu 70% a cheltuielilor legate de jocurile de noroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici