„Prima casă“ IV este atractivă. Trei bănci de top spun că vor intra în joc

BCR, BRD şi Bancpost, trei bănci din top zece, au anunţat deja că sunt interesate să participe la ediţia a patra din "Prima casă", în care Guvernul mai garantează doar 50% din creditele vândute.

116 afișări
Imaginea articolului „Prima casă“ IV este atractivă. Trei bănci de top spun că vor intra în joc

„Prima casă“ IV este atractivă. Trei bănci de top spun că vor intra în joc (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Decizia, anun­ţată la doar o zi după aprobarea programului, arată că există încă interes, deşi mai mulţi bancheri afirmaseră recent că propunerile Guvernului sunt dificil de pus în practică.

"Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicaţiile legale şi administrative ale modificării formei de derulare a programului. Clienţii existenţi nu vor fi afectaţi", spune Alexandru Berea, director juridic în cadrul BCR, care a avut cel mai mare plafon de garanţii în cadrul programului.

Reprezentanţii BRD, care a primit al doilea plafon de garanţii pentru credite "Prima casă" anul acesta, spun că în linii mari sunt de accord cu noile condiţii şi vor să vândă în continuare credite prin programul guvernamental.

Citeşte mai multe despre Prima casă IV pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici