Prima fabrică de cauciucuri fără emisii de dioxid de carbon va fi construită la Oradea

Prima fabrică de cauciucuri fără emisii de dioxid de carbon va fi construită la Oradea, a anunţat amrţi premierul Nicolae Ciucă. Investiţia se ridică la 650 de milioane de euro şi va duce la crearea a aproximativ 500 de noi locuri de muncă.

448 afișări
Imaginea articolului Prima fabrică de cauciucuri fără emisii de dioxid de carbon va fi construită la Oradea

Prima fabrică de cauciucuri fără emisii de dioxid de carbon va fi construită la Oradea

„Salut decizia anunţată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri şi va genera aproximativ 500 de locuri de muncă”, a anunţat premierul.

Conform acestuia, reprezentanţii companiei au luat decizia după ce au analizat peste 40 de locaţii din Europa.

Şeful Guvernului spune că decizia s-a bazat pe disponibilitatea forţei de muncă, avantajele logistice şi stabilitatea mediului de afaceri.

„Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanţii companiei, la Palatul Victoria, oportunităţile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune. Aşa cum am anunţat public, Guvernul este deschis către investiţii, atât prin bugetul naţional fără precedent alocat în acest sens, cât şi prin sprijinirea şi încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în ţara noastră. În acest sens, colaborarea cu autorităţile locale, dar şi disponibilitatea de a stimula acest gen de decizii prin instrumente de sprijin guvernamental reprezintă calea către dezvoltare economică susţinută”, susţine Nicolae Ciucă.

Acesta crede că investiţiile străine din România, „care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depăşind cota de 6,4 miliarde euro”, vor beneficia de o nouă dinamică prin operaţionalizarea Agenţiei de Investiţii şi Comerţ Exterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici