Primăria Braşov plăteşte 10 milioane de lei ca să salveze de la faliment o societate

  • Primăria Braşov plăteşte 10 milioane de lei ca să salveze de la faliment o societate din subordine.
  • Primarul Allen Coliban vorbeşte despre prostie şi hoţie în condiţiile în care la finalul anului trecut administratorii societăţii spuneau că au făcut profit.
3986 afișări
Imaginea articolului Primăria Braşov plăteşte 10 milioane de lei ca să salveze de la faliment o societate

Sursa foto: Mediafaxfoto

Societatea RIAL gestionează două activităţi despre care primarul oraşului Braşov susţine că sunt profitabile: administrarea locuinţelor şi spaţiilor comerciale ale municipalităţii şi lucrările de construcţii pentru Primăria Braşov.

Primarul Allen Coliban spune că la finalul anului trecut i s-a spus că societatea are profit. Acum, edilul şef a aflat că societatea are pierderi foarte mari şi vorbeşte despre prostie şi hoţie.

„RIAL: între prostie şi hoţie. Doar aşa pot cataloga situaţia actuală a societăţii RIAL, pe care am expus-o astăzi în conferinţă de presă, alături de Sorin Jula, director interimar. Dacă la finalul anului trecut aflam cu surprindere că la RIAL ar exista profit, realitatea ne demonstrează total opusul: la 30 aprilie societatea avea o datorie de 7.52 milioane de lei şi un necesar de investiţii şi capital de lucru de 2.4 milioane de lei. Practic, avem o gaură de 10 milioane de lei, generată de fostul management al societăţii. RIAL este societatea care are în administrare aproape 1200 de apartamente şi spaţii comerciale, iar parte din lucrări vin direct de la primărie. În aceste condiţii, o astfel de gaură arată modul dezastruos, falimentar în care a fost administrată societatea, mod care mă duce cu gândul la ceea ce am spus astăzi: prostie şi hoţie”, a explicat primarul Allen Coliban.

Municipalitatea este nevoită să aloce 10 milioane de lei şi să facă restructurări pentru a salva societatea RIAL de la faliment.

„Referitor la viitorul societăţii, urmează să facem o infuzie de capital în RIAL în urma aprobării acesteia în Consiliul Local, apoi o restructurare şi reorganizare pe toate palierele, având în prim plan protejarea muncitorilor. Astfel, până la infuzia de capital de care aminteam, o parte din angajaţi vor lucra cu jumătate de normă”, a precizat Coliban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici