Primii clienţi au trecut deja pragul restaurantelor din Bucureşti, redeschise luni la interior

  • Interiorul restaurantelor s-a redeschis azi
  • Programul de funcţionare rămâne 6:00-21:00
  • Interioarele vor funcţiona la o capacitate de 30%
454 afișări
Imaginea articolului Primii clienţi au trecut deja pragul restaurantelor din Bucureşti, redeschise luni la interior

Primii clienţi au călcat deja pragurile restaurantelor. După luni întregi în care interioarele au fost închise, de azi în sfârşit pot funcţiona la o capacitate de 30%.

Darina şi Robert spun că le-a lipsit micul dejun pe care obişnuiau să-l ia în fiecare weekend la acest restaurant. Azi au decis să nu mai aştepte weekend-ul, le era prea dor.

„Cu siguranţă o să ne întoarcem la vechile obiceiuri de a ieşi de cât mai multe ori la restaurant. Înaintea ieşeam în jur de trei ori pe săptămână şi acum, de când cu pandemia, cred că o dată, asta dacă era frumos afară şi se putea sta la terasă”, povesteşte Darina.

„Prefer să vin, mai ies afară, mai iau o gură de aer, vorba aceea. E altceva când vii şi mănânci sau bei o cafea decât să stai acasă şi să faci comandă”, mărturiseşte şi Robert.

Daniel Irimia, managerul City Grill, zice că să deschidă 30% din interior este un început, dar mizează în continuare pe livrări.

„Înainte de pandemie erau 15-20%. După pandemie au crescut la 70-80%. Aşteptările nu sunt foarte mari. Probabil că încasările vor creşte cu 20-40%. În total sunt 44 de angajaţi în locaţia noastră. Pe timpul pandemiei am lucrat cu minimul necesar, cu 10 oameni. Începând de astăzi am mai chemat încă 10 angajaţi. Vor fi chemaţi treptat până vom ajunge la nivelul de 100%, la cei 44 de angajaţi”, spune Daniel Irimia.

Andreea Alexandra este chelneriţă în acelaşi restaurant. Toată perioada din urmă i-a adus încasări mai mici, iar acum speră să revină treptat la veniturile din 2019. Pentru ea este important ca interioarele să rămână deschise, chiar şi aşa, cu capacitate redusă:

„Din punct de vedere financiar, pe perioada în care restaurantele au fost închise în interior a fost greu, spre foarte greu pentru că salariile de ospătar sunt mici, foarte mici. Fără să ascundem, ca să zicem aşa, banii noştri sunt mai mult tips-ul.”

Şi pentru cei care nu pot să vizualizeze ce înseamnă acest procent de 30%, iată cum s-a adaptat localul: au scos o parte dintre mese şi le-au înlocuit cu decoraţiuni. Oamenii se pot aşeza la o masă da şi la una nu, potrivit semnelor care indică acest lucru. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici