Primul raport de evaluare a acordului FMI cu România, supus aprobării pe 21 septembrie

Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) va analiza şi supune spre aprobare, în data de 21 septembrie, raportul privind prima evaluare a acordului stand-by cu România, precum şi solicitarea pentru modificarea unor criterii de performanţă, potrivit datelor instituţiei financiare.

36 afișări
Imaginea articolului Primul raport de evaluare a acordului FMI cu România, supus aprobării pe 21 septembrie

Primul raport de evaluare a acordului FMI cu România, supus aprobării pe 21 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O misiune a FMI, condusă de Jeffrey Franks, s-a aflat la Bucureşti la începutul lunii august, pentru prima evaluare a acordului stand-by.

Franks afirma, la sfârşitul misiunii FMI în România, că delegaţia instituţiei financiare internaţionale a ajuns la un acord, la nivelul echipei de experţi, cu autorităţile române în privinţa măsurilor luate până în prezent şi ce este necesar de făcut în continuare, dar că acesta trebuie supus aprobării boardului instituţiei financiare.

"După ce Board-ul va lua decizia finală cu privire la această evaluare, fondurile vor fi puse la dispoziţe imediat", a spus, în luna august, Franks.

Totodată, el a precizat că toate obiectivele cantitative fixate pentru luna iunie au fost îndeplinite, cu excepţia celui privind arieratele la nivelul bugetului general consolidat, pentru care nu existau la acel moment suficiente date în vederea stabilirii cu certitudine dacă a fost îndeplinit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici