Probleme la Facebook şi Instagram, inclusiv în România: Utilizatorii nu mai pot face postări noi. Defecţiunea nu este cauzată de un atac cibernetic | FOTO

Reţeaua de socializare Facebook nu permite utilizatorilor postarea de conţinut nou din cauza unor probleme de funcţionare. Utilizatorii primesc mesajul că se lucrează la remediarea disfuncţiilor, semnalate în mai multe zone din lume.

2995 afișări
Imaginea articolului Probleme la Facebook şi Instagram, inclusiv în România: Utilizatorii nu mai pot face postări noi. Defecţiunea nu este cauzată de un atac cibernetic | FOTO

Probleme la Facebook: Utilizatorii nu mai pot face postări noi | FOTO

Reţelele de socializare online Facebook şi Instagram se confruntă cu probleme de conectare, în mai multe zone din lume, inclusiv în ţări europene, informează presa britanică.

Numeroşi utilizatori ai celor două servicii online au semnalat miercuri după-amiază probleme privind conectarea în Marea Britanie, în numeroase alte state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic.

Un reprezentant al reţelei de socializare online Facebook a confirmat că sunt probleme tehnice.

"Există o problemă gravă la nivel mondial în acest moment. Inginerii noştri investighează urgent, vom transmite informaţii pe măsură ce le vom afla", a declarat un oficial din cadrul companiei, citat de publicaţiile Daily Mirror şi Manchester Evening News.

Problemele au fost raportate de utilizatorii din România în jurul orei 18.00.

Problemele sunt confirmate şi de site-ul Downdetector.com, care a primit peste 1.600 de raportări de la utilizatori în primele 30 de minute.

Sursa: Downdetector.com

Facebook transmite că problemele cu care se confruntă reţeaua nu sunt cauzate de un atac cibernetic

Facebook a transmis că problemele tehnice cu care se confruntă reţeaua de socializare nu sunt cauzate de un atac cibernetic de tip DDos (blocarea distribuită a serviciului/distributed denial of service), un mod prin care hackerii întrerup funcţionarea unui site, potrivit The Associated Press.

"Ne concentrăm pe rezolvarea problemei cât mai curând posibil, dar putem confirma că problema nu este legată de un atac de tip DDoS", se afirmă într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al companiei Facebook.

 

 

Compania nu a precizat care ar putea fi cauza problemelor tehnice. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici