Procedura de restituire a diferentei privind taxa auto a intrat in vigoare

Procedura de restituire a diferenţei dintre taxa pe poluare auto triplată, valabilă în perioada 15 decembrie 2008-19 februarie 2009, şi cea aplicată între 1 iulie şi 15 decembrie 2008 a fost aprobată printr-un ordin al miniştrilor Finanţelor şi Mediului, Gheorghe Pogea, respectiv Nicolae Nemirschi.

311 afișări
Imaginea articolului Procedura de restituire a diferentei privind taxa auto a intrat in vigoare

Procedura de restituire a diferentei privind taxa auto a intrat in vigoare (Imagine: Mediafax Foto)

Ordinul publicat joi în Monitorul Oficial prevede că stabilirea diferenţei de taxă pe poluare de returnat se face, prin decizie de restituire, de către organul fiscal de care aparţine contribuabilul.

Conform legii, termenul de soluţionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitanţilor este de 45 de zile de la data înregistrării solicitării la organul fiscal competent. În cazul în care acest termen este depăşit, contribuabilii au dreptul la dobândă din ziua următoare expirării termenului legal de soluţionare. Dobânzile vor fi suportate din bugetul Fondului pentru Mediu.

Cererea de restituire trebuie să fie însoţită de cartea de identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare, ambele în original şi copie, precum şi de chitanţa, ordinul de plată sau extrasul de cont care să ateste plata taxei triplate. În cazul autovehiculelor în leasing, la cererea de restituire trebuie anexate documentele menţionate în copii conforme cu originalul, pe baza propriei declaraţii.

În cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, solicitantul va depune, în original şi copie, un document din care să rezulte data primei înmatriculări.

De restituirea diferenţei dintre taxa auto valabilă între 15 decembrie 2008 şi 19 februarie 2009 şi cea aplicată între 1 iulie şi 15 decembrie 2008 vor putea beneficia persoanele care au achiziţionat autovehiculele înainte de 15 decembrie, înmatriculate după această dată.

Pentru a dovedi acest lucru, pe lângă documentele amintite, cei care vor solicita restituirea diferenţei de taxă vor trebui să prezinte şi acte din care să reiasă că au achiziţionat maşina înainte de 15 decembrie 2008.

Citeşte şi:

Vezi aici la ce valori va ajunge taxa auto

Taxa auto, redusă cu o treime

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici