- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producător: Piaţa cărnii fierbe, după o creştere istorică a preţului materiei prime pentru mezeluri
Un producător din România susţine că piaţa cărnii fierbe, după o creştere istorică a preţului materiei prime pentru mezeluri. Ne aşteptam să scadă din februarie, dar a ajuns la 3-3,2 euro/kg, plus 50%, spune acesta, potrivit Ziarului Financiar.
Producător: Piaţa cărnii fierbe, după o creştere istorică a preţului materiei prime pentru mezeluri
Carnea de porc de lucru (CPL), materia primă folosită pentru producţia mezelurilor, a ajuns la 3-3,2 euro/kg (peste 15 lei), după o dublare într-un an şi o creştere de circa 50% din februarie încoace, astfel că pune presiune pe producători, care spun că vor exista măriri de preţ la produsul finit şi salamul de vară ar putea fi mai scump la vară.
„Acum, în medie, carnea de porc de lucru costă 3-3,2 euro/kg, faţă de 1,25 euro/kg în urmă cu un an. (...) În septembrie anul trecut am transferat o parte din creştere în preţurile finale ale produselor şi ne aşteptam ca din februarie să scadă. Însă, dacă în februarie materia primă costa 2,2-2,25 euro/kg, acum nu se mai găseşte sub 3 euro/kg. Piaţa cărnii fierbe după această creştere istorică“, spune Andrei Pădurean, manager operaţional al companiei Universal, care produce mezeluri sub brandul Silvania Gourmet în localitatea Crişeni din judeţul Sălaj
ULTIMELE ȘTIRI
-
Autoritățile consideră împușcăturile de la clubul de golf al Trump o „tentativă de asasinat”. Cine este suspectul
-
Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, în timp ce părăsea clubul său de golf din Florida
-
Ministrul Mediului: Suntem în alertă. La noapte vor fi precipitaţii de 40 l/mp în Vaslui / Ploile vor afecta mai multe judeţe din Moldova
-
Marcel Ciolacu: Am dispus eliberarea a patru clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar
Această provocare, a cărnii mai scumpe, este menţionată şi de Voicu Vuşcan, administrator al Elit, companie care produce anual peste 50.000 de tone de mezeluri în cadrul celor cinci fabrici proprii din Alba, Bucureşti, Arad şi Prahova.
„Cea mai mare provocare pentru industria noastră este creşterea accelerată a preţurilor materiilor prime, cu un impact semnificativ în profitabilitatea businessului. Ne confruntăm în prezent cu preţuri record la carnea de porc, din cauza scăderii efectivelor de porci din Europa în principal, iar în mod specific în România, pesta porcină africană a diminuat considerabil efectivele în ultimii ani, diminuând disponibilitatea materiei prime authtone“, a spus Vuşcan.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO