Producătorii de zahăr au început să se asocieze, pentru reducerea costurilor

Producători de zahăr Lemarco şi Zahăr Călăraşi au încheiat un parteneriat pentru a produce în comun cota alocată ambelor fabrici conform reglementărilor europene, la una dintre unităţi, cu scopul reducerii costurilor şi rentabilizării activităţii.

29 afișări
Imaginea articolului Producătorii de zahăr au început să se asocieze, pentru reducerea costurilor

Producătorii de zahăr au început să se asocieze, pentru reducerea costurilor

Parteneriatul a fost semnat în acest an şi presupune că firmele vor produce în comun cota de rafinare a zahărului brut, la una dintre fabrici. Astfel, unitatea de producţie din Lieşti (judeţul Galaţi) a Lemarco va produce atât cota companiei, cât şi cota alocată fabricii din Călăraşi, canităţi care însumează anual circa 90.000 tone.

"Am realizat o asociere în participaţiune, prin care fiecare vine cu cota lui de zahăr brut şi rafinăm împreună, într-o singură fabrică, pentru reducerea costurilor. Unitatea care produce este cea de la Lieşti, iar cea din Călăraşi a intrat în conservare. Am ales pentru producţie fabrica care are costuri mai reduse, tehnologie şi randament bune", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de vânzări al Lemarco, Dan Popovici.

Distribuirea produselor se va face tot de către Lemarco, iar profitul rezultat după vânzarea zahărului alb este împărţit proporţional cu cota fiecărei companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici