Producătorul auto chinez BYD vrea să cucerească Europa: mii de maşini electrice au fost descărcate în Germania

  • Mii de maşini ale companiei chineze BYD au fost descărcate luni în portul german Bremerhaven.
  • Cel mai mare producător de automobile electrice din lume vrea să cucerească piaţa din Europa.
21068 afișări
Imaginea articolului Producătorul auto chinez BYD vrea să cucerească Europa: mii de maşini electrice au fost descărcate în Germania

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Livrarea a fost făcută de BYD Explorer No.1, prima dintre cele opt nave de marfă comandate special de grupul chinez pentru a-şi extinde operaţiunile de export.

Sosirea transportului ar putea fi o nouă bătaie de cap pentru giganţii auto europeni, care au rămas în urma rivalilor în ceea ce priveşte trecerea de la maşini cu motoare cu ardere internă la vehicule electrice.

BYD a depăşit producătorul auto american Tesla, devenind cel mai mare producător de vehicule electrice în funcţie de volum la sfârşitul anului trecut, livrând peste 500.000 de unităţi în ultimul trimestru al anului 2023.

După ce a făcut o escală în portul olandez Vlissingen, BYD Explorer No.1 a acostat duminică la Bremerhaven, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a portului german. Aproximativ 3.000 de vehicule au fost descărcate luni de pe navă, care poartă sigla producătorului auto, a precizat purtătoarea de cuvânt.

BYD şi-a început activitatea în 1995 ca producător de baterii, iar ulterior şi-a îndreptat atenţia către producţia de vehicule hibride plug-in şi complet electrice.

Vehiculele produse de compania cu sediul în Shenzhen concurează cu Tesla la preţ în interiorul Chinei şi în Europa.

Pe lângă transportul unui număr mare de maşini în Europa, BYD intenţionează să îşi stabilească propria fabrică în regiune, la fel ca Tesla, care operează o fabrică în apropiere de Berlin. BYD a declarat în ianuarie că baza planificată în Ungaria va începe să funcţioneze peste trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici