Producătorul clujean de lactate Bonas a trecut pe profit net / Fabrica din Dezmir procesează zilnic între 12.000 şi 20.000 de litri de lapte provenit exclusiv din fermele din zona Clujului

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export (simbol bursier BONA) a anunţat venituri de 7 mil. lei în primul trimestru din 2023, în creştere cu 73% comparativ cu T1/2022, respectiv un profit net de 117.300 de lei, de la o pierdere de 312.120 lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

1255 afișări
Imaginea articolului Producătorul clujean de lactate Bonas a trecut pe profit net / Fabrica din Dezmir procesează zilnic între 12.000 şi 20.000 de litri de lapte provenit exclusiv din fermele din zona Clujului

„Dacă nu intervin evenimente majore, ne asteptăm ca trendul profitabilitaţii să continue şi să ne îndeplinim obiectivele propuse în BVC: profit net de 509.107 lei şi venituri de totale de 27.622.100 lei”, menţionează compania în raport. 

Principalul canal de vânzare, cele 20 de magazine localizate în Cluj-Napoca şi două în Bucureşti, a înregistrat vânzari în creştere cu 48%, în timp ce vânzările din hipermaketuri au urcat cu 165%, restul canalelor având şi ele un plus de 264%. 

Anul trecut, pe fondul unor rezultate financiare sub aşteptări, compania a dat startul unor serii importante de schimbări ce au inclus numirea unui nou director general, crearea unui departament de vânzări, rebrandingul produselor şi un program de investiţii în valoare de 7,6 milioane de lei, cofinanţat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fabrica din Dezmir procesează zilnic între 12.000 şi 20.000 de litri de lapte provenit exclusiv din fermele din zona Clujului. Procesarea laptelui se realizează la temperatori joase, iar datorită faptului că pentru obţinerea produselor nu se folosesc aditivi, grăsimi vegetale sau alte produse substitut, inconvenientul creat de acest tip de procesare îl reprezintă faptul că termenele de valabilitate ale produselor sunt mai reduse. 

Bonas a fost fondată în anul 1991, iar din 2021 este listată pe Bursa de Valori Bucuresti, unde are o capitalizare de 16 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 25,4% de Vasile Naş, în timp ce Marius Alexe deţine 10% din capitalul social. Acţiunile Bonas se tranzacţionează în creştere cu 15% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 747.900 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici