Producţia industrială a urcat cu 7,3%

Producţia industrială a crescut cu 7,3% în perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu primele patru luni din 2007, evoluţia fiind susţinută de energia electrică şi termică, gaze şi apă, precum şi de industria prelucrătoare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

13 afișări
Imaginea articolului Producţia industrială a urcat cu 7,3%

Producţia industrială a urcat cu 7,3% (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în intervalul menţionat, producţia de energie electrică şi termică, gaze şi apă a avansat cu 9,8%, iar industria prelucrătoare cu 8%.

În aceleaşi timp, industria extractivă a scăzut cu 1,7%, se arată într-un comunicat al INS.

Pe marile grupe industriale au fost creşteri în industria bunurilor de capital (+15,7%), cea a bunurilor de uz curent (+10,6%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) şi industria energetică (+3,0%).

Pe de altă parte, industria bunurilor de folosinţă îndelungată a înregistrat o scădere de 2,4%.

În luna aprilie 2008, producţia industrială a crescut cu 13,3% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, susţinută de toate cele trei sectoare industriale. Potrivit INS, industria prelucrătoare a urcat cu 14,1%, energia electrică şi termică, gaze şi apă cu 12,1% şi industria extractivă cu 5,1%.

Raportat la martie 2008, în aprilie producţia industrială a pierdut 3,4%, pe fondul scăderilor înregistrate de cele trei sectoare. Industria prelucrătoare s-a redus cu 2,8%, industria extractivă cu 3,8%, iar energia electrică şi termică, gaze şi apă s-a diminuat cu 12,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici