Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime româneşti vor fi certificate DOR

Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, un proiect de lege rivind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România - DOR".

671 afișări
Imaginea articolului Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime româneşti vor fi certificate DOR

Produsele agroalimentare fabricate cu materii prime româneşti vor fi certificate DOR

„Astăzi (marţi -n.r.) în Comisia de Agricultură a fost discutat şi aprobat proiectul de lege, printre iniţiatorii căruia mă număr, privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară "De Origine România - DOR". Schema se va aplica pe tot teritoriul României pentru etichetarea produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi care respectă cerinţele prevăzute în lege”, scrie pe Facebook deputatul Nicolae Giugea.

El apreciază că este „un pas important în valorificarea patrimoniului gastronomic naţional care, până acum, a fost neglijat”.

„Schema de certificare va sprijini atât producătorii care îşi vor putea promova în mod corect produsele, cât şi consumatorii care vor putea alege în cunoştinţă de cauză. De asemenea, competitivitatea fermierilor va spori, ceea ce va duce la creşterea valorii adăugate produselor şi la o dezvoltare economică durabilă”, încheie Giugea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici