Produsul intern brut prinde avânt. E în creştere cu 5,3% în T2 din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Produsul intern brut a înregistrat, în trimestrul II din 2022, o creştere cu 5,3% faţă de acelaşi trimestru din anul 2021 atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

349 afișări
Imaginea articolului Produsul intern brut prinde avânt. E în creştere cu 5,3% în T2 din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

INS arată că PIB-ul României a înregistrat, în Trimestrul II din 2022, o creştere cu 5,3% faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, în vreme ce în primul semestru al anului a avut o creştere de 5,8%.

INS pune creşterea pe sectorul de servicii, care include comerţul, hotelurile şi restaurantele, care au avut un aport total de 2,2% la creşterea economică.

Ponderea acestui sector este de sub 3% din PIB, în ciuda revenirii acestei industrii după ridicarea restricţiilor.

Creşterea netă în sectorul IT, în T2 a fost de 24%, iar acest sector are o pondere de 6,9% în PIB.

O contribuţie negativă la creşterea PIB a înregistrat-o industria -0,2%, care are o pondere în economie de peste 25%, dar şi agricultura -0,6%, dar ponderea în formarea PIB este de 1,9%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pib,
creştere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici