Profitul GOOGLE a crescut la 3,2 miliarde de dolari. Investitorii sunt dezamăgiţi

Profitul grupului american Google a crescut cu 16% în trimestrul al doilea, de la 2,8 miliarde de dolari anul trecut la 3,23 miliarde de dolari, dar acţiunile au scăzut pe piaţa americană după anunţarea datelor, întrucât acestea s-au situat sub aşteptările analiştilor.

693 afișări
Imaginea articolului Profitul GOOGLE a crescut la 3,2 miliarde de dolari. Investitorii sunt dezamăgiţi

Profitul GOOGLE a crescut la 3,2 miliarde de dolari. Investitorii sunt dezamăgiţi (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Acţiunile Google au scăzut cu până la 5,7%, potrivit Bloomberg. La declinul acţiunilor a contribuit şi anunţul Google că va "continua să facă investiţii semnificative".

Profitul pe acţiune înainte de anumite elemente excepţionale s-a situat la 9,56 dolari, faţă de estimări ale analiştilor consultaţi de Bloomberg de 10,8 dolari.

Veniturile, mai puţin costurile de achiziţie de trafic, au crescut de la 9,61 miliarde de dolari în trimestrul al doilea al anului fiscal anterior la 11,1 miliarde de dolari.

Analişti consultaţi de FactSet anticipau venituri de 11,37 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.

"Sunt multe lucruri neplăcute în acest raport", a declarat Colin Gills, analist la BGC Partners.

Costul per clic, preţul plătit pentru publicitatea pe Google, a scăzut cu 6% în intervalul analizat, a spus Gills. În primul trimestru al anului, declinul costului per clic s-a situat la numai 4%.

"Merge în direcţia greşită. Nu s-a îmbunătăţit, s-a înrăutăţit", a spus Gills.

Trendul de scădere este surprinzător, din cauza aşteptărilor pentru îmbunătăţirea acestui indicator, odată cu introducerea unui nou sistem Google de vânzare de publicitate, care permite derularea de campanii atât pentru PC-uri, cât şi pentru dispozitive mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici